Alaposan összegyúrjuk a fehér tészta alapanyagait, kettéosztjuk és kigyújtunk belőle egy tepsi méretű lapot. Beletesszük a tepsibe és villával megszurkáljuk.
Elkeverjük a töltelék hozzávalóit és eloszlatjuk a tepsibe helyezett tészta tetején. A kimagozott és búzadarával megszórt meggyeket elosztjuk a töltelék tetején, majd a fehér tészta másik felét is kinyújtjuk és beborítjuk vele a süteményt. A tészta széleit a tepsi oldalánál összenyomkodjuk és villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. (Légkeveréssel 130 C-on sütöm és váltva az alsó-felső sütést a csak alsó sütéssel légkeverés mellett, hogy a tészta teteje ne süljön hirtelen. Így van ideje megemelkedni a máktölteléknek, mert kb. a duplájára fog dagadni a sütőportól.) Kb. 35-40 perc sütést igényel.
A kész süteményt csokimázzal vagy cukormázzal díszítjük. A cukormázzal pikánsabb ízt kapunk. Nagy tepsihez dupla adagot kell készíteni a csokimázból. Dermedés után 5 dkg fehér csokoládét gőz fölött felolvasztva, majd 1 evőkanál étolajjal elkeverve csorgatással díszíthetjük a kész süteményünket.