Naptár
« November 2024 » | H | K | Sze | Cs | P | Szo | V | | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
|
Blog
Hozzávalók: 45 dkg túró, 5 dl tejszín, 2 dkg cukor + folyékony édesítőszer, 10 dkg margarin, 20 dkg babapiskóta, 2 csom. vaníliás pudingpor, 1 l tej, gyümölcs (kivi, őszibarack, málna, narancs - ami éppen van). A babapiskóta áztatásához meggylé.
A túrót összekeverjük a cukorral, édesítőszerrel, és a készre főzött pudinggal, margarinnal, majd hozzáadjuk a felvert tejszínt. Jénaiba egy sor babapiskótát rétegezünk, melyet meggylével előzőleg beáztattunk. Rákenünk egy vékony réteg krémet, majd gyümölcs kerül rá, utána ismét krém, majd babapiskóta, krém és a tetejét gyümölccsel díszítjük. Készíthetjük fagylaltos kelyhekbe is, ha vendéget várunk, úgy gusztusosabb. A kész süteményt hűtőben jól lehűtjük.
Gyorsan elkészíthető, nagyon finom desszert.
...
Tovább »
Megtekintések száma:
360
|
Hozzáadta::
bobsike3272
|
Dátum:
2014.Nov.20
|
Húsvétkor az idén kevés idő volt a tojásfestésre, ezért megpróbáltuk a decupage technikával díszíteni a kifújt tojásokat. Ez lett belőle.
Megtekintések száma:
293
|
Hozzáadta::
Böbsike
|
Dátum:
2014.Máj.12
|
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 10 dkg zsír, 15 dkg darált tepertő, 1 tojás sárgája, sütőpor, kb.1-1,5 dl tej, só, köménymag és 1 tojás a kenéshez.
Tejben feloldjuk a sütőport, majd hozzáadjuk a lisztet, zsírt, darált tepertőt, tojást, sót és összedolgozzuk. A tésztát fél ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük tojással, beszórjuk a köménymaggal és rudakat szaggatunk belőle. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Megtekintések száma:
412
|
Hozzáadta::
Böbsike
|
Dátum:
2014.Ápr.12
|
Szükséges eszközök: decupage ragasztó, szalvéta, ecset.
Nagyon egyszerű módon készíthetünk hangulatos mécsestartót decupage-technikával. Méretre vágjuk a felragasztani kívánt szalvétát, majd ecset segítségével átkenjük az üveget és óvatosan rásimítjuk a szalvétát. Száradás után át kell még egyszer kenni a ragasztóval, hogy vízálló felületet kapjunk. Az üveg száját díszíthetjük gyöngysorral is (erre a legolcsóbb megoldást a karácsonyfa díszeink közül nyerhetjük), de anélkül is jól mutat.
Megtekintések száma:
1561
|
Hozzáadta::
Böbsike
|
Dátum:
2014.Feb.02
|
Édesanyám által kikísérletezett receptet osztom meg, melyben a cukrot és a mézet (cukorbetegség miatt) még élvezhető szintre csökkentettük.
Hozzávalók: 75 dkg liszt, 16 dkg margarin, 18 dkg porcukor, 1 csapott evőkanál szódapor, 1 vaníliás cukor, 4 tojássárgája, 4 evőkanál méz, 1 teáskanál szegfűszeg, 2 teáskanál őrölt fahéj.
Tejföllel összeállítjuk, majd kb. 2 órára hűtőbe tesszük. Kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk és nagyon rövid ideig sütjük, különben kiszárad. Azonnal puha és sokáig eláll.
Cukormáz: 1 tojás fehérje, 15 dkg cukor.
Megtekintések száma:
352
|
Hozzáadta::
Böbsike
|
Dátum:
2014.Jan.01
|
Hozzávalók: 1 liter tej 2 dl búzadara 8 dkg cukor 2 tojássárgája babapiskóta 12,5 dkg margarin 4 dl tejszín 1 tábla ét- vagy tejcsokoládé áztatáshoz: kevés tej és rumaroma Elkészítés: A tojássárgákat, a búzadarát, 6 dkg cukrot az 1 l tejben felfőzzük, kihűtjük, majd összedolgozzuk a margarinnal és ízlés szerint folyékony édesítőszerrel. A tejszínt verjük kemény habbá 2 dkg cukorral, majd reszeljünk bele fél tábla étcsokit, óvatosan keverjük össze. Egy jénai tál aljára letesszük a rumos tejbe áztatott babapiskótákat, erre jön egy réteg grízes krém, egy réteg csokis tejszínhab. Ezután megint egy sor rumos- tejes babapiskóta,
grízes krém, végül a maradék csokis tejszínhab. Tetejére ráreszeljük a
maradék fél tábla étcsok
...
Tovább »
Megtekintések száma:
294
|
Hozzáadta::
Böbsike
|
Dátum:
2013.Okt.28
|
Birsalmából is készítettem rostos üdítőt. Fantasztikusan finom lett. Érdemes kínlódni vele, igaz a birsalmapucolás nem éppen leányálom, de megéri a fáradságot. A recept korábbi bejegyzésemnél megtalálható.
Megtekintések száma:
979
|
Hozzáadta::
Böbsike
|
Dátum:
2013.Okt.09
|
Hozzávalók (2 személyre): 2 db padlizsán, 1 kis fej vöröshagyma vagy lilahagyma, 4 db csirkemáj, diónyi zsír, bors, só. A padlizsánokat megmossuk, végüket levágjuk, majd félbevágjuk. Tűzálló tálba helyezzük a félbevágott végeikkel felfelé, egy kis vizet öntünk alájuk, majd lefóliázva puhára sütjük kb. 20-25 perc alatt (légkeveréses sütő, alsó-felső sütés 170 fok). Amíg sülnek a padlizsánok, addig az apróra vágott hagymát megdinszteljük és hozzáadjuk a feldarabolt (nem kell nagyon apróra vágni, mert összetörik) csirkemájat. A megpuhult padlizsánok belsejét kikaparjuk és hozzákeverjük az előkészített töltelékhez. Ízesítjük sóval, borssal (nem kell tőle sajnálni, mert nagyon illik hozzá). A padlizsánokba visszakanalazzuk a kész tölteléket, meghintjük reszelt sajttal és visszarakjuk a sütőbe annyi időre, amíg a sajt ráolvad és megpirul. Nagyon finom k
...
Tovább »
Megtekintések száma:
307
|
Hozzáadta::
Böbsike
|
Dátum:
2013.Szep.12
|
Készíthető bármilyen gyümölcsből (alma, szilva, birsalma, körte, őszibarack, stb.). A fényképen látható szilvából készült. 3 kg feldarabolt gyümölcshöz hozzáadunk 1 kg cukrot, 1 evőkanál citromsavat és 1 liter vizet. Ezt turmixgéppel pürésítjük, majd felforraljuk. Ha jól megrotyogtattuk, hozzáadunk 7 liter vizet és ezt is felforraljuk. Attól függően, hogy szeretnénk-e még dunsztolással bajlódni, vagy sem rakunk hozzá 1 kávéskanál Na-benzoátot. Ha rakunk hozzá tartósítószert, akkor már csak annyi a dolgunk, hogy forrón üvegekbe töltjük és esetleg száraz dunsztba helyezzük.
...
Tovább »
Megtekintések száma:
32736
|
Hozzáadta::
Böbsike
|
Dátum:
2013.Aug.14
|
Hozzávalók: 25 dkg túró, 3 evőkanálnyi kókuszreszelék, 0,5 dl növényi tejszín, 2 evőkanál porcukor, 1 citrom héja, 10 dkg darált keksz.
A hozzávalókat összedolgozzuk és golyókat formálunk. A golyók belsejébe pirított mandulát vagy meggyet rakunk, majd kókuszreszelékbe megforgatjuk.
Megtekintések száma:
300
|
Hozzáadta::
Böbsike
|
Dátum:
2013.Júl.04
|
|