Hozzávalók: 2 tojás, 2 pohár joghurt, 4 pohár liszt, 1/2 pohár cukor (ez kb. 8 dkg), 3/4 pohár étolaj, 1 csomag sütőpor, mazsola, csokidarabkák vagy aszalt gyümölcs darabok, gyümölcs (ami éppen van).
Csokimáz: 10 dkg tortabevonó, 2 evőkanál étolaj.
A hozzávalókat összekeverjük és egy margarinozott, lisztezett formába rakjuk. Körtebefőtt darabkákat szurkáltam a tésztába, de rakhatunk bele meggybefőttet vagy bármilyen gyümölcsöt, ami nem áztatja el a tésztát.
Én egy nagy tortaformának megfelelő méretű alagútformát használtam. A tészta majdnem duplájára emelkedik, ennek megfelelően vigyázni kell a forma megválasztásánál! Alsó sütéssel 130 fokon légkeverés mellett kb. 50-60 percig kell sütni (szép lassan, hogy a teteje ne süljön hirtelen, legyen ideje megemelkedni).
A süteményt tűpróbával ellenőrizzük. A kész tésztát végül csokoládémázzal megcsorgatjuk.