1. A brokkoli rózsáit leszedjük és megmossuk. A burgonyát meghámozzuk és apró
kockákra vágjuk.
2. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A fokhagymát lehéjazzuk, szétnyomjuk.
3.
A hagymát és a fokhagymát az olajban üvegesre pároljuk. A brokkolit és a
burgonyát hozzáadjuk, a tűzön rövid ideig kevergetjük.
4. Fél
liter vízzel felöntjük, a leveskockát beledobjuk, és a tejszínt
hozzáöntve, lefedve 10-15 percig főzzük, amíg a brokkoli és a burgonya
meg nem puhult.
5. A sajtot durvára reszeljük. A levest mixerrel
pépesítjük, utána megsózzuk, megborsozzuk. 10 dkg sajtot hozzáadunk, és
olvadni hagyjuk.
6. A levest előmelegített tányérokba merjük, a maradék sajttal megszórjuk. Brokkolilevelekkel díszíthetjük.
Tápérték/adag 420 kcal/1770 kJ 15 g fehérje 30 g zsír 23 g szénhidrát