Naptár
« Május 2013 » | H | K | Sze | Cs | P | Szo | V | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
|
Blog
Főoldal » 2013 » Május » 17
4 adaghoz
50 dkg brokkoli 30 dkg burgonya 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma 1 ek napraforgóolaj 1 húsleveskocka 2 dl tejszín só, őrölt bors 15 dkg cheddar vagy gouda sajt
1. A brokkoli rózsáit leszedjük és megmossuk. A burgonyát meghámozzuk és apró
kockákra vágjuk.
2. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A fokhagymát lehéjazzuk, szétnyomjuk.
3.
A hagymát és a fokhagymát az olajban üvegesre pároljuk. A brokkolit és a
burgonyát hozzáadjuk, a tűzön rövid ideig kevergetjük.
4. Fél
liter vízzel felöntjük, a leveskockát beledobjuk, és a tejszínt
hozzáöntve, lefedve 10-15 percig főzzük, amíg a brokkoli és a burgonya
meg nem puhult.
5. A sajtot durvára reszeljük. A levest mixerrel
...
Tovább »
Megtekintések száma:
219
|
Hozzáadta::
Böbsike
|
Dátum:
2013.Máj.17
| |
|