Hozzávalók (2 személyre): 2 db padlizsán, 1 kis fej vöröshagyma vagy lilahagyma, 4 db csirkemáj, diónyi zsír, bors, só.
A padlizsánokat megmossuk, végüket levágjuk, majd félbevágjuk. Tűzálló tálba helyezzük a félbevágott végeikkel felfelé, egy kis vizet öntünk alájuk, majd lefóliázva puhára sütjük kb. 20-25 perc alatt (légkeveréses sütő, alsó-felső sütés 170 fok). Amíg sülnek a padlizsánok, addig az apróra vágott hagymát megdinszteljük és hozzáadjuk a feldarabolt (nem kell nagyon apróra vágni, mert összetörik) csirkemájat. A megpuhult padlizsánok belsejét kikaparjuk és hozzákeverjük az előkészített töltelékhez. Ízesítjük sóval, borssal (nem kell tőle sajnálni, mert nagyon illik hozzá). A padlizsánokba visszakanalazzuk a kész tölteléket, meghintjük reszelt sajttal és visszarakjuk a sütőbe annyi időre, amíg a sajt ráolvad és megpirul.
Nagyon finom köret, de salátákkal akár főételnek is elmegy.