Naptár
« Október 2013 » |
H |
K |
Sze |
Cs |
P |
Szo |
V |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
|
Blog
Főoldal » 2013 » Október » 28
Hozzávalók: 1 liter tej 2 dl búzadara 8 dkg cukor 2 tojássárgája babapiskóta 12,5 dkg margarin 4 dl tejszín 1 tábla ét- vagy tejcsokoládé áztatáshoz: kevés tej és rumaroma Elkészítés: A tojássárgákat, a búzadarát, 6 dkg cukrot az 1 l tejben felfőzzük, kihűtjük, majd összedolgozzuk a margarinnal és ízlés szerint folyékony édesítőszerrel. A tejszínt verjük kemény habbá 2 dkg cukorral, majd reszeljünk bele fél tábla étcsokit, óvatosan keverjük össze. Egy jénai tál aljára letesszük a rumos tejbe áztatott babapiskótákat, erre jön egy réteg grízes krém, egy réteg csokis tejszínhab. Ezután megint egy sor rumos- tejes babapiskóta,
grízes krém, végül a maradék csokis tejszínhab. Tetejére ráreszeljük a
maradék fél tábla étcsok
...
Tovább »
Megtekintések száma:
314
|
Hozzáadta::
Böbsike
|
Dátum:
2013.Okt.28
| |
|