Böbsike kreatív oldala

Honlap-menü
Naptár
«  Október 2013  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Statisztika
...
Flag Counter

Blog

Főoldal » 2013 » Október » 28
Hozzávalók:

1 liter tej
2 dl búzadara
8 dkg cukor
2 tojássárgája
babapiskóta
12,5 dkg margarin
4 dl tejszín
1 tábla ét-  vagy tejcsokoládé
áztatáshoz: kevés tej és rumaroma

Elkészítés:
A tojássárgákat, a búzadarát, 6 dkg cukrot az 1 l tejben felfőzzük, kihűtjük, majd összedolgozzuk a margarinnal és ízlés szerint folyékony édesítőszerrel.
A tejszínt verjük kemény habbá 2 dkg cukorral, majd reszeljünk bele fél tábla étcsokit, óvatosan keverjük össze.
Egy jénai tál aljára letesszük a rumos tejbe áztatott babapiskótákat, erre jön egy réteg grízes krém, egy réteg csokis tejszínhab. Ezután megint egy sor rumos- tejes babapiskóta, grízes krém, végül a maradék csokis tejszínhab. Tetejére ráreszeljük a maradék fél tábla étcsok ... Tovább »
Megtekintések száma: 295 | Hozzáadta:: Böbsike | Dátum: 2013.Okt.28